METAVISIÓ - PRÀCTICA REFLEXIVA - SUPERVISIÓ - Coach Anna Casas
1854
post-template-default,single,single-post,postid-1854,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

METAVISIÓ – PRÀCTICA REFLEXIVA – SUPERVISIÓ

METAVISIÓ – PRÀCTICA REFLEXIVA – SUPERVISIÓ

La METAVISIÓ ens invita a ampliar el context des del qual vivim una determinada situació. Tal com indica la paraula, es tracta de buscar una visió META: més enllà de.

La Metavisió és un diàleg reflexiu per posar perspectiva, per observar una situació des d’un lloc diferent, per considerar altres alternatives, per tenir un punt de vista diferent o complementari. És la decisió de posar l’atenció sobre un tema concret per aprendre d’aquesta experiència i seguir millorant.

La Metavisió requereix crear un espai de diàleg confidencial, segur i honest, on puguem tractar els dilemes, les paradoxes, el temes ètics que tenim en el nostre dia a dia. Tant en l’àmbit personal com en el professional.

Observa la foto…On poses l’atenció? En el camí? En el campanar? En les muntanyes?… En tot plegat?…

La pràctica de la Metavisió és una manera de renovar-nos, de profunditzar en la nostra comprensió del que fem, diem i de com ens sentim. És una manera d’integrar els aprenentatges. Ens dona una perspectiva sistèmica.

I com funciona? Doncs és un zoom-out per incloure altres perspectives, altres factors, per ampliar el context. Ho podem fes a soles, sí, però en general és més efectiu fer-ho amb una altra persona o en grup. És molt difícil que jo sola pugui veure aquells aspectes que no estan d’acord amb la meva pròpia imatge. Tendim a veure allò que està d’acord amb les nostres creences, la nostra manera d’estar al món, enlloc de tenir el repte de considerar altres opinions.

La Metavisió ens porta a profunditzar en una qüestió i gràcies a la reflexió i al pensament crític es poden crear opcions vàlides, ja sigui per desbloquejar un tema, per ampliar la informació o per entendre el que està passant.

Desprès del zoom-out ve el zoom-in. On som ara amb el tema que hem tractat?

La pràctica de la Metavisió amb una altra persona o en grup contribueix a tenir més recursos, a madurar èticament, a acceptar millor les diferències. Personalment opino que aquesta pràctica a llarg termini ens ajuda a gestionar millor l’estrès i per tant ens ajuda a millorar el nostre benestar. És una manera de cuidar-nos.

I tu? Com et cuides? Com aprens? Com consolides i integres els teus aprenentatges? Com resols els dilemes que la vida et presenta?

No Comments

Post a Comment