LIDERATGE SOMÀTIC - Coach Anna Casas
1861
post-template-default,single,single-post,postid-1861,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

LIDERATGE SOMÀTIC

LIDERATGE SOMÀTIC

LIDERATGE SOMÀTIC. Sí, el lideratge i el cos van junts, són inseparables.

Comencem pel lideratge. Tradicionalment, quan parlem de lideratge, el primer que ens ve al cap són les persones conegudes, grans líders, amb molt de carisma, els CEO de les grans multinacionals, persones que estan en llocs importants a nivell polític, econòmic, cultural. Podríem dir, a nivell macro.

Però vull parlar del lideratge individual, personal, de cadascú de nosaltres, a nivell micro.

En anglès, leadership ve del verb to lead, GUIAR. Com guies la teva vida? El lideratge és com vius la teva vida.

Opino que tots som líders. Amb més o menys maduresa, amb més o menys envergadura, amb més o menys abast, amb més o menys consciència. Tenim la possibilitat de guiar la nostra vida i sobretot de desenvolupar aquesta capacitat que anomenem lideratge. Què podem fer per desenvolupar-lo? Doncs, treballant amb el nostre cos podrem fer créixer aquest talent. I aquí és on entra el concepte de somàtic.

El cos humà és més que la ment. En el cos hi viuen les emocions i la nostra història. Quan recordem un fet, també recordem les emocions i llavors les tornem a experimentar, perquè la nostra història viu en el nostre cos. És possible que algunes d’aquestes històries avui ja no ens siguin útils sinó molt el contrari: que siguin històries que ens bloquegen.

El nostre cos sempre està “donant un missatge”. Entenc el lideratge somàtic com l’aprenentatge de saber llegir el nostre cos i de canviar postures i moviments per generar sensacions diferents, que siguin coherents amb el que volem. És l’aprenentatge d’entendre les sensacions, la postura, les reaccions inconscients que tenim, aquells patrons de comportament que hem anat adquirint al llarg dels anys i que avui ja no tenen sentit. Desenvolupant el lideratge, escoltant el cos, podem viure i treballar amb coherència, ja que hi ha un sentit entre el que pensem, el que sentim i com actuem.

Ets conscient del missatge que dones? Cada dia és un full en blanc per escriure la història que tu tries escriure. Les decisions o falta de decisions són les que contribueixen a escriure una història o una altra i d’això depèn una part del nostre benestar.

T’animo a fer una pausa i a escoltar el teu cos.

 

Foto: Libre del Palabras con corazón, de María Eugenia Manrique. Pàgina 74.

No Comments

Post a Comment