LIDERATGE I DIGNITAT - Coach Anna Casas
1733
post-template-default,single,single-post,postid-1733,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

LIDERATGE I DIGNITAT

LIDERATGE I DIGNITAT

Associo DIGNITAT amb LIDERATGE.

Sense dignitat no hi ha un bon lideratge i sense un bon lideratge no pot haver-hi dignitat.

I per què parlo d’aquest tema? He assistit a una formació de transformació somàtica, un dels pilars de la qual és entendre les necessitats humanes: la necessitat de seguretat, la necessitat de dignitat i la necessitat de pertinença.La necessitat de DIGNITAT m’ha cridat especialment l’atenció.

T’invito que verbalitzis DIGNITAT i sentis què passa en el teu cos.


Jo, només de mencionar en veu alta aquesta paraula, ja noto canvis en el meu cos. M’incorporo una mica més a la cadira, obro el pit, relaxo les espatlles, la meva mirada es fa més profunda, relaxo més la cara… Vaja, que no em deixa indiferent! Des d’aquesta nova postura tinc una visió més àmplia i sento que les meves decisions poden ser diferents.

Com faig explícita aquesta necessitat humana en l’empresa, en les organitzacions, en els equips, en el lideratge de les persones?

La dignitat ens interconnecta com a ésser humans. La definició que he trobat diu que la dignitat és la qualitat que fa que una persona es mereixi respecte.

Amb la dignitat puc crear les condicions perquè la confiança mútua creixi i saber que la meva opinió és escoltada i tinguda en compte. Saber que jo també influeixo en el meu lloc de treball. Gràcies a l’experiència de la dignitat, sabré que no soc solament un rol i unes responsabilitats. La dignitat no és un tema mental, és un “saber estar”.

Sentint en el meu cos la DIGNITAT, puc desenvolupar el meu LIDERATGE amb més profunditat i des d’aquí també puc acompanyar el desenvolupament del lideratge de les persones. La dignitat ens obre horitzons nous, noves possibilitats perquè sentim que “formem part de”.

Bona pràctica!

No Comments

Post a Comment