LIDERATGE CONSCIENT - Coach Anna Casas
1652
post-template-default,single,single-post,postid-1652,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

LIDERATGE CONSCIENT

LIDERATGE CONSCIENT

Quan observo el que està passant en el món, em pregunto: Qui és un bon líder? Què és el lideratge avui en dia?

Segons Kevin Cashman, el lideratge és la influència autèntica i amb coratge que crea valor sostenible en tots els sistemes.

Cada paraula d’aquesta definició conté molt de significat i vull emfatitzar especialment les paraules “en tots el sistemes”.

Precisament en el moment actual i amb els esdeveniments que estem vivint és rotundament important el “en tots els sistemes” i clarament aquestes tres paraules generen un impacte ben diferent si no són tots els sistemes els que senten que estan rebent valor.

El verdader lideratge inclou fer el bé a tothom, no solament a una minoria o en detriment dels altres, i no pas el que està passant en el món.

La persona líder viu des dels seus talents, cuida les relacions i està al servei de tots els sistemes dels quals forma part; aquesta és la contribució al bé comú.Gran part del reconeixement que es fa del lideratge ve d’aconseguir objectius externs com: la capacitat d’influir en els altres, l’increment de vendes, l’entrada en nous mercats, tenir poder, estalviar en costos, guanyar, tenir una visió espectacular del negoci, aconseguir grans fites en la innovació, tenir “èxit”…però quins són els fonaments del lideratge en si mateix?

El lideratge concerneix cada persona. Comença per la part interna de desenvolupament personal: Qui soc jo? On soc? Per què faig el que faig? Per què vaig en aquesta direcció? Com ho faré? És un treball d’introspecció. El lideratge depèn del grau de consciència de la persona.

Kevin Cashman ressalta 3 pautes:

  • Coratge i autenticitat per fer el que toca fer, sense interferència de l’ego i amb un significat interior per un mateix i vers els altres. És actuar des de qui soc jo, des de la meva identitat, des del cor. És actuar d’una forma conscient a partir de les meves fortaleses, de les meves debilitats, des de la vulnerabilitat i des de les diferències amb els altres.
  • Influència per saber relacionar-se amb un mateix i amb els altres sistemes dels quals es forma part.
  • Creació de valor en tots els sistemes amb una visió holística i integrativa.

 

La pràctica del lideratge demana comprendre i cuidar el jo, perquè si no em cuido a mi mateixa no podré cuidar els altres. Aquest és el primer pas per desenvolupar el lideratge.

L’aprenentatge i el desenvolupament del lideratge comporta despertar la meva identitat, els meus valors, el meu propòsit, les meves ombres i la influència que tinc sobre els altres, incloent tots els stakeholders, és a dir, tots els sistemes dels quals formo part.

Amb aquestes indagacions i reflexions arribaré a saber:

             Què vull ser?

            Per què ho vull?

            Com hi arribaré?

 

Amb aquestes reflexions puc ser conscient de la meva pròpia contribució a la societat, per molt petita que sigui.

Què és allò realment important per a tu?

Tal com diu Simon Sinek:  “Si no sé el perquè, no podré saber el com”.

 

 

 

No Comments

Post a Comment