OBJECTIUS SMART: PROPÒSITS, METES, FINALITATS - Coach Anna Casas
796
post-template-default,single,single-post,postid-796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

OBJECTIUS SMART: PROPÒSITS, METES, FINALITATS

OBJECTIUS SMART: PROPÒSITS, METES, FINALITATS

Què vols que passi aquest 2017? Què vols fer? Amb qui vols estar? On vols anar? Què vols aprendre? Què necessites canviar?

T’has parat a pensar com vols que sigui aquest any 2017? No ho has fet perquè no tens temps? O perquè no saps el que vols? O perquè no saps per on començar a pensar i la teva ment salta d’un pensament a un altre i acabes que no en treus l’aigua clara?

Definir el que volem no és fàcil, però és una habilitat que podem aprendre i l’aprenem fent. L’inici d’aquest 2017 pot ser un bon moment per començar a gestionar la nostra vida i això vol dir que cadascú es responsabilitza de les seves decisions. Per responsabilitzar-se, primer es necessita saber què es vol i això significa que cal que cadascú identifiqui les seves il·lusions, els seus propòsits, les seves intencions i els seus talents.

Per lligar tot això va molt bé utilitzar l’acrònim anglès: objectius S M A R T. És a dir: els objectius han de ser specific: clars i ben definits, una frase curta i clara. Measurable: hem de poder mesurar l’objectiu per saber on som avui i fins a quin punt l’estem aconseguint; què ens indicarà que l’hem assolit? Achivable: ha de ser possible d’aconseguir-lo, cal ser raonable amb el que ens hem proposat. Realistic: el que ens proposem ha de tenir cap i peus; necessitem entendre quin és el propòsit d’aquest objectiu. Finalment, necessitem fixar una data per aconseguir-lo: time.

Diuen que la diferència entre un somni i un objectiu és que aquest últim té una data. Posar la data vol dir que ens comprometem amb nosaltres mateixos.

És un plaer enorme veure que ens proposem un objectiu, el planifiquem, hi treballem i finalment hi arribem. Aquesta és una de les funcions del coaching: acompanyar les persones per definir el que volen en la seva vida personal i professional, entendre el perquè i el com recorre aquest trajecte.

No Comments

Post a Comment