MINDFULNESS i COM VIVIM EL PAS DEL TEMPS - Coach Anna Casas
828
post-template-default,single,single-post,postid-828,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

MINDFULNESS i COM VIVIM EL PAS DEL TEMPS

MINDFULNESS i COM VIVIM EL PAS DEL TEMPS

Ahir una amiga em va enviar un article aparegut a El Nacional (www.elnacional.cat, La llança): “Així és viure a contrarellotge”, i em va cridar l’atenció el comentari sobre si “estem al servei del rellotge o al servei d’allò que passa a la realitat”.

FOTO MFNAquestes paraules m’han fet pensar en el Mindfulness. Quan estem amb l’atenció pel que fem, vivim la vida d’una forma més plena. Quan posem contínuament l’atenció en el rellotge, la nostra qualitat de vida empitjora, fàcilment ens podem trobar en una situació d’estrès i si aquest és continu i no aprenem a gestionar-lo, ens afectarà negativament, arribant fins i tot a la malaltia.

MINDFULNESS o consciència plena és l’art d’estar en l’“ara i aquí”, fàcil de dir i més difícil de fer, ja que la nostra ment no para quieta i és complicat estar amb atenció plena en una qüestió més de 18 minuts seguits.

Si no entrenem la ment en la intenció i l’actitud d’estar “ara i aquí”, aquesta divaga constantment, ja sigui en el passat o en el futur, la qual cosa ens impedeix veure el moment present i el que és pitjor, ens genera estrès que a la llarga ens pot afectar seriosament.

La “consciència plena” és posar atenció d’una forma particular al moment present, conscientment i sense jutjar. Quan aconseguim practicar aquesta manera de viure, gaudim més del que estem fent, recordem millor les coses i finalment això ens porta a una millor gestió del temps. Proveu d’estar un minut amb l’atenció posada en la respiració, res més. Només sentiu com l’aire entra i surt pel nas i com el pit es mou acompanyant cada inspiració i expiració.

I ara imagineu que podeu fer-ho cinc minuts al matí i cinc al migdia. M’agradarà saber com ha sigut la experiència de connectar amb tu mateixa. Feu-vos aquest regal.

Autor de la foto: Gabor Bouman

No Comments

Post a Comment