Coaching a Banyoles - Coach Anna Casas
655
post-template-default,single,single-post,postid-655,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Coaching a Banyoles

Coaching a Banyoles

Estany de BanyolesAquest mes de setembre celebro que fa 3 anys i mig que treballo com a coach amb adolescents i pares.

El coaching s’associa generalment a l’àmbit empresarial i esportiu, però… atenció! el coaching amb adolescents és una realitat. El coaching amb joves i pares ofereix la possibilitat d’ajudar-los en aquesta etapa tan important i, sovint, complicada que és l’adolescència.

Quan veig un jove pensatiu, callat, somiant… em pregunto: “Què deu estar pensant?” I el que està pensant, l’ajuda a prendre decisions? O està encallat en un bucle? I com se sent? Està content amb si mateix?

Una de les aportacions del coaching als adolescents i a les famílies moltes vegades és la d’aprendre a creure en aquests joves. L’aportació és que com a pares realment estiguem convençuts que se’n sortiran i sabran desenvolupar prou confiança en si mateixos com per prendre les millors decisions per al seu futur. Perquè si dubtem, ells ho senten, ho perceben, i aquí ens estem tirant pedres a la teulada. El paper com a pares és acompanyar-los sense imposar les nostres preferències i experiències; ells necessiten aprendre per si mateixos en lloc de decidir el que creuen que els altres esperem d’ells. No és fàcil, però és possible i el primer pas és ser-ne conscients.

Quan parlo amb el meu fill, li estic demostrant que confio en ell? O al contrari: ho estic posant en dubte sense ser-ne conscient?

Prudència! Les paraules, el llenguatge ens influeixen enormement. Si ningú no ens crida l’atenció en la manera com parlem als fills, les nostres paraules poden estar generant l’efecte contrari al que desitgem. Per què triem una paraula i no una altra?

Aquest petit canvi de perspectiva, quan passem a confiar i demostrar aquesta confiança cap als fills, és un gran pas per acompanyar els joves i ajudar-los a madurar i guanyar confiança en si mateixos.

Oferir aquesta oportunitat de creure en ells, sense condicions, sense el “sí, però…” els permet començar a actuar sense sentir la necessitat de “defensar-se”. Aquest petit canvi pot ser l’inici d’una nova etapa en les relacions dins la família. Val la pena dedicar-hi esforç i canviar d’estratègia, ja que per a molts de nosaltres ser mare o pare és el més important en la nostra vida.

Faig coaching amb adolescents i pares a Banyoles i a Girona (Acadèmia Octàgon).

No Comments

Post a Comment