AMOR, CONNEXIÓ i NEUROCIÈNCIA - Coach Anna Casas
778
post-template-default,single,single-post,postid-778,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

AMOR, CONNEXIÓ i NEUROCIÈNCIA

AMOR, CONNEXIÓ i NEUROCIÈNCIA

Avui torno a parlar de la connexió entre mares i fills perquè acabo de llegir un llibre que explica i subratlla la importància transcendental que té aquesta connexió mare-fill per al bon desenvolupament emocional i personal dels joves.

El llibre es titula Una teoria general sobre l’amor, de Thomas Lewis, M.D., Fari Amini, M.D., i Richard Lannon, M.D.

mother-and-baby-1646450__340

Som éssers emocionals i ja des del moment en què naixem necessitem aquesta connexió afectiva per desenvolupar-nos bé i poder tenir equilibri emocional en l’edat adolescent i adulta.

El llibre posa l’exemple de bebès que estan en un orfenat i que malgrat que estan ben cuidats, nets i no els falta menjar, si no reben l’atenció que proporciona l’afecte d’una mirada, d’un gest, d’una carícia o la proximitat del batec del cor de qui els estima, no tindran un bon desenvolupament personal ni en l’adolescència ni en l’edat adulta.

El responsable d’aquest desenvolupament emocional és el cervell límbic, que està preparat per protegir-nos contra l’estrès, l’ansietat, la depressió i ens permet tenir relacions estables. Resumint, és el responsable de l’amor en les seves infinites intensitats. Sense amor no tindrem una vida equilibrada. Quan parlo d’amor, parlo en el sentit més ampli i en totes les seves múltiples varietats: estima, amistat, afecte, passió, etc.

Els bebès i adolescents que han patit abandonament tenen moltes menys neurones en els seus cervells i això els impedeix poder tenir un creixement dins la normalitat. Arrossegaran mancances a causa d’aquesta falta d’afecte i no haver tingut la possibilitat de crear els vincles afectius que dóna l’estabilitat emocional per créixer i tenir l’oportunitat de ser feliços.

La prevenció és l’alternativa per potenciar les bones relacions i això comença per donar aquest amor que tant necessiten els nostres fills des del moment en què neixen.

Així doncs, mares i pares, dediqueu temps de qualitat per donar la vostra atenció plena als vostres fills: això crearà les connexions neuronals que necessiten per al seu bon desenvolupament i per connectar amb el seu cor. Així tenim més possibilitats de viure bé i de crear una millor societat.

Foto: Pixabay. Pete Linforth

No Comments

Post a Comment